Anbefalinger til efterårsferien

Efterårsferien er over os, og selvom vejret mest af alt indbyder til udendørsaktiviteter, så har jeg alligevel tænkt mig at komme med et par læse anbefalinger.

Så må I selv om, om I læser på sofaen under et tæppe med en kop te, eller ude i det gode vejr.

En af de nye

“Nådestolen” af Elizabeth H. Winthrop

”Nådestolen” er en historisk roman, der foregår i 1943 i Louisiana, hvor en ung, sort mand, Willie, venter på at skulle henrettes. Handlingen forløber over en enkelt dag, nemlig Willies sidste inden han skal i den elektriske stol. Historien opleves gennem forskellige hovedpersoner, så man på den måde oplever hvordan henrettelsen påvirker alle i samfundet.

Hvorfor er det så lige ”Nådestolen”, jeg anbefaler som en af de nye? Fordi det bare er en rigtig god roman. Historien er fangende og jeg havde svært ved at lægge den fra mig. Samtidig fungerer de forskellige fortællere samt tidsperspektivet virkelig godt, så man virkelig oplever hvor lang Willies sidste dag føles.

Jeg er i gang med min anmeldelse, som I godt kan glæde jer til!

”Nådestolen” udkom på dansk på Politikens Forlag den 11. september 2018. Jeg har modtaget romanen som anmeldelseseksemplar fra forlaget.

En klassiker

“Mus og mænd” af John Steinbeck

”Mus og mænd” er fortællingen om de to venner, George og Lennie, som sammen vandrer fra ranch til ranch i jagten på arbejde. De to hovedpersoner er billeder på deres samtid og er en del af Depressionens sørgelige skæbner – for hvem drømmen om frihed symboliseres ved jagten på at eje et lille stykke land.

Da jeg læste ”Mus og mænd” tidligere i år ramte den mig, som en forhammer. Jeg græder sjældent til bøger, men netop her måtte jeg holde pause, fordi jeg ikke kunne se ud af øjnene for tårer.

Jeg skrev i min anmeldelse: Jeg har endnu ikke læst et helt forfatterskab, men John Steinbecks kunne meget vel være mit første. I hvert fald hvis resten af hans værker er lige så vidunderligt skrevet som ”Mus og mænd”.”

Læs hele min anmeldelse her. 

”Mus og mænd” udkom som genudgivelse den 1. juni 2018 på forlaget Lindhardt og Ringhof. Jeg har modtaget romanen som anmeldelseseksemplar fra forlaget.

En til hele familien

“Harry Potter og de vises sten” af J. K. Rowling

I min verden kan man ikke sige efterårsferie uden også at sige Harry Potter.

Da jeg var barn, tog vi altid til Vesterhavet i sommerhus i efterårsferien og så læste min far Harry Potter højt for os. At sidde med min mor, far og lillebror i et forblæst sommerhus ved vandet, hvor der var dækket op med eftermiddagshygge og højtlæsning, og hvor man kun koncentrerede sig om det i flere timer. Det er et af mine bedste barndomsminder, og derfor kan jeg kun anbefale, at man gør det samme.

Nu fik jeg faktisk selv lyst til at (gen)læse bogserien – nok for 117. gang – men de kan heller ikke læses for tit, hvis I spørger mig!

Mine egne læseplaner

Men hvad skal jeg selv læse her i ferien? Jamen jeg har faktisk slet ikke ferie i år, så ugen er en helt normal læseuge for mig. Derfor skal I selvfølgelig ikke snydes for, hvad jeg har i tankerne.

Lige nu er jeg i gang med ”Færdig med Eddy Bellegueule” af Édouard Louis, fordi jeg er så heldig at være blevet inviteret ind og se teaterstykket på Edison af Betty Nansen Teater.

Efter den skal jeg i gang med min anmeldelseseksemplar bunke, som er vokset lidt, fordi efteråret er bøgernes årstid – der er simpelthen udkommet så mange gode bøger, at det er svært at følge med. Jeg er ikke helt sikker på endnu, om jeg begynder på ”Min kæreste elskling” af Gabriel Tallent, ”De otte bjerge” af Paolo Cognetti eller ”Efterår” af Ali Smith.

Der kommer nok en afstemning på Instagram.

 

Rigtig god efterårsferie til jer alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *