Anmeldelsespolitik

Anmeldelse
Jeg anmelder alle bøger, om jeg har modtaget dem eller selv har købt dem, ærligt, grundigt og sagligt. Jeg benytter mig af stjerner, som en samlet bedømmelse af læseoplevelsen.


Jeg måtte tvinge mig selv til at læse bogen færdig og er generelt skuffet.


Jeg kom igennem læsningen, men det var ikke let.


Jeg synes bogen var nogenlunde.


Jeg synes bogen var god.


En rigtig god bog!


Bogen var helt igennem fantastisk og jeg er ked af, at jeg ikke kan læse den for første gang igen!

En overvægt af positive anmeldelser
Der er generelt en overvægt af positive anmeldelser på min blog, hvilket primært skyldes, at jeg som udgangspunkt læser bøger, som jeg inden jeg går i gang har en fornemmelse af, at jeg vil kunne lide.  

Jeg forsøger at være objektiv
Så godt som det lader sig gøre, prøver jeg at være objektiv i mine anmeldelser. Det betyder, at en bog godt kan få en god anmeldelse på baggrund af sproget, plottet, karakterbeskrivelser eller temaer, også selvom bogen ikke hundrede procent er mig.

Men det at læse skønlitteratur er og bliver også noget subjektivt, og anmeldelserne afhænger derfor af øjnene der læser. Så derfor vil jeg altid opfordre læseren af mine anmelder til selv at give bogen en chance.

Jeg anmelder med respekt
Jeg har en stor respekt for, at nogen har brugt meget tid på at researche og skabe det værk jeg læser. Derfor vil jeg aldrig skrive nedsættende ting i mine anmeldelser.

Forlag og samarbejde
Jeg modtager gerne bøger til anmeldelse af forfattere og forlag. For tiden samarbejder jeg med Lindhardt og Ringhof, Politikens Forlag, Rosinante & Co., Forlaget Gyldendal, Forlaget KLIM, Forlaget Turbine, Novellix og People’s Press.

Yderligere modtager jeg billetter til litteratur-relaterede events så som teaterforestillinger og oplæg. Alt samarbejde mellem bloggen og forlagene samt andre er helt frivilligt og ganske gratis. Jeg modtager altså ikke penge for at anmelde en bog, omtale et event eller referere til en artikel om et emne osv.

Jeg arbejder derfor ikke for forlagene, men for læserne af bloggen.

Anmeldelsespolitik i hht. Markedsføringsloven pr. 1. juli 2017
Markedsføringsloven gør, at jeg som bogblogger er nødt til at markere tydeligt i starten af et indlæg/anmeldelse, ”hvorvidt det er reklame, sponsoreret eller annonce”.

Jeg har valgt at gøre jer læsere opmærksom på, at der er tale om et anmeldelseseksemplar/blogger-billet ved at skrive under billedet i anmeldelsen, hvor jeg har modtaget bogen/billetten fra.