Teater: Den Store Gatsby

Billetterne et givet til mig af Odense Teater, hvorfor dette opslag er reklame.

Forestilling: Den store Gatsby, Hvor: Odense Teater, Spilleperiode: 12. september – 4. oktober 2019, Varighed: 2 timer og 20 min inkl. pause,

https://www.odenseteater.dk/forestillinger/den-store-gatsby

Der findes mange udødelige, literære klassikere, men der er ingen som Den Store Gatsbyaf F. Scott Fitzgerald. Derfor var jeg ved at revne af spænding inden jeg skulle ind og se Odense Teaters opsætningen – for ville al glamouren, glitteret og overfloden komme til sin ret på de skrå brædder? Og jeg kan kun sige JA! Jeg blev ikke skuffet!

Jeg var så heldig at blive inviteret ind af Odense Teater og se deres opsætningen af Den Store Gatsby, så den 12. september satte jeg næsen mod Fyn og legede turist for en dag. Det er ikke tit jeg er på den anden side af broen – for (uden at lyde som en rigtig Københavner-snude) når man bor i København har man rigeligt med tilbud, men jeg må sige, at stykket var alle kilometerne værd.

Den Store Gatsby på Odense Teater er som bekendt baseret på den fantastiske roman af F. Scott Fitzgerald, som udkom i 1925. Den handler om Nick Carraway, som flytter fra Midtvesten til New York for at jagte drømmen. Han er også romanens (og stykkets) fortæller. Her møder han den mystiske rigmand Gatsby, hvis gamle kærlighed er Nicks smukke kusine Daisy, som bor i et hus på den anden side af vandet.

Stemningen fra de brølende 20’ere vælter os i møde med glitter, palietter, champagne og fester. Forestillingen følger romanens fortælling og det fungerer rigtig godt. Specielt den melankoli, som romanen i den grad indeholder, er smukt repræsenteret.  Jeg synes, at skuespillerne var rigtig dygtige og de fangede mig fra første replik – specielt Benjamin Kitter, som spillede Nick Carraway var fængslende og troværdig.

Jeg synes, at Den Store Gatsbyvar en helt fantastisk oplevelse, som både fik mig til at grine og (næsten) græde. Som litteratur formidler var jeg mest betaget af, at stykket faktisk bidrager positivt til hovedværket, nemlig romanen. Derfor er det helt sikkert ikke sidste gang, at jeg skal se en opsætningen på Odense Teater, som virkelig er en stærk spiller på den danske teaterscene.

Jeg kan derfor varmt anbefale forestillingen til alle. Både til jer, som elsker litteratur. Men også til jer, som elsker teater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *