Efter BogForum 2018

Det er dagen derpå. BogForum 2018 fløj afsted og var slut før man næsten nåede at blinke.

Jeg fik nogle fantastiske oplevelser og kom hjem med nyindkøbte bøger.

For mig startede BogForum i år lørdag. Mit første oplæg var Pia Tafdrup i samtale med Klaus Rothstein om sin nyeste digtsamling ”Synet af lys”. Jeg har oplevet Pia Tafdrup hvert år, hvor hun har haft en digtsamling med, fordi jeg elsker hendes stil og udtryk. Derfor måtte jeg have et signeret eksemplar med hjem til samlingen!

fullsizeoutput_1aec

Næste oplæg var hos Lindhardt og Ringhof, hvor jeg så Thomas Korsgaard også i samtale med Klaus Rothstein. Man kan få den tanke, at jeg nærmest fulgte efter Klaus hele weekenden, men det gjorde jeg altså ikke! Men jeg er vild med Klaus og hans interview stil og så er jeg trofast lytter og fan af ”Skønlitteraturen på P1”.

Thomas talte om sin nyeste roman ”En dag vil vi grine af det”, som er fortsættelsen til hans debut ”Hvis der skulle komme et menneske forbi”. Hvis I har mulighed for det, så kan jeg varmt anbefale også at høre romanerne som lydbog, da det er Thomas selv, der har indtalt dem!

På Lindhardt og Ringhof tog jeg en hel stime forfatterinterviews i træk. Efter Thomas var det Anne-Cathrine Riebnitzsky, som talte om ”Smaragdsliberen” efterfulgt af Einar Mar Gudmundsson om hans nyeste roman ”Pasfotos”.

Efter en lille frokostpause kom turen til Iben Mondrup, som talte om ”Vi er brødre”, en roman om at vokse op i efterkrigstiden i Frederikshavn. Mit anmeldelseseksemplar blev selvfølgelig signeret.

Dagen sluttede med Lisa Halliday om ”Asymmetri”, som jeg også måtte have med hjem i signeret form!

AsPkghxGS5GNYoHEZrBdfQ

Søndag startede rigtig godt ud. Jeg fik et skud selv-kærlighed og energi fra Ole Henriksen, som har skrevet en blanding af en biografi og en selvhjælpsbog.

Efter en god omgang bogshopping gik turen til Gyldendal for at høre Lars Johansson om hans nyeste roman ”Ved ishavet”.

Nok det bedste indslag på dette års BogForum, hvis I spørger mig, var samtalen mellem Tine Høeg og Thomas Korsgaard omkring at være ung forfatter og hvordan de hver især arbejder. Det var forfriskende for en bognørd som mig. Så hvis man kan bestille til BogForum 2019, så ville det være fedt med flere af den slags oplæg!

Ida Jessen skulle også lige opleves i samtale med Klaus Rothstein (igen) om ”Telefon”, en selvstændig efterfølger til Hvirum-bøgerne.

Mit BogForum 2018 sluttede med et dejligt langt interview af Dorthe Nors om ”Kort over Canada”, som jeg har læst med stor fornøjelse. Hvis I ikke har læst min anmeldelse endnu, kan I læse den her. Og selvfølgelig skulle jeg have signeret mit anmeldelseseksemplar!

Alt i alt var BogForum 2018 igen i år en dejlig oplevelse og jeg glæder mig allerede til næste år. I år var det mit 9. år i træk og jeg kan godt mærke, at jeg bliver bedre og bedre til det.

Det bliver spændende hvad 2019 bringer!

Hvis I er nysgerrige efter at vide, hvilke bøger jeg fik med mig hjem i år, så kommer her en liste:

  • Pia Tafdrup ”Synet af lys”, Forlaget Gyldendal
  • Emma Cline ”Pigerne, Lindhardt og Ringhof
  • Yaa Gyasi ”Hjemfærd”, Lindhardt og Ringhof
  • Lisa Halliday ”Asymmetri”, Politikens Forlag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *