En helt speciel og meget vigtig børnebog

Selvom min kæreste og jeg ikke har nogen børn endnu, er det heldigvis ikke ensbetydende med, at man ikke kan købe en god børnebog engang imellem – og specielt ikke, når der er tale om en vigtig én af slagsen, som også støtter en god sag.

Det skete faktisk ved et tilfælde. Jeg sad en aften og så Last Week Tonight med John Oliver.

Indslaget handlede om USA’s vicepræsident Mike Pence og hans familie. Hans datter og kone havde nemlig skrevet en børnebog sammen, som ville udkomme dagen efter.

Bogen handler om en dag i deres kanin, Marlon Bundo’s, liv og hvordan det er at have USA’s vicepræsident som “Grampa” (bogen til venstre på billedet nedenfor).

Bonusinfo: familien Pence har en rigtig kanin ved navn Marlon Bundo, som er et hit på de sociale medier.

John Oliver fortalte så, at Last Week Tonighttilfældigvis også havde skrevet en børnebog om familien Pence’s kanin (bogen til højre på billedet nedenfor).

”A Day in the Life of Marlon Bundo” handler om kaninen Marlon Bundo, som bliver forelsker i en anden drenge kanin, Wesley.

Heldigvis bliver Wesley også forelsket i Marlon, og de bliver enige om at gifte sig.

Alle deres venner bliver rigtig glade og råber hurra, fordi som der står ”Because that is what friends say.”. Desværre skal The Stink Bug (som umiskendeligt meget ligner vicepræsident Mike Pence) ødelægge den gode stemning ved at råbe, at to drenge kanin ikke kan gifte sig – for drenge kaniner skal gifte sig med pige kaniner. Og desværre er det The Stink Bug der bestemmer.

Men heldigvis får alle vennerne vippet The Stink Bug af tronen ved en demokratisk afstemning, og Marlon og Wesley bliver gift (af en homoseksuel kvindelig katte-præst).

Og de lever lykkeligt til deres dages ende.

Jeg synes, at det er en helt fantastisk børnebog, med så mange smukke og vigtige budskaber:

Homoseksualitet er ikke forkert, det er ”bare” kærlighed, ligesom alt andet.

Hvis man vil være en god ven, skal man være støttende og forstående og glæde sig på andres vegne.

Hvis man synes noget er uretfærdigt eller forkert, er vi så heldige, at vi lever i et land med demokrati. Derfor kan man ændre på tingene.

Og til slut så kan man overvinde alt med kærlighed.

Jeg ved godt, at det er en børnebog på engelsk, men jeg synes virkelig, at man skal købe den! Der er ikke voldsomt meget tekst (men til gengæld nogle fantastiske illustrationer), så man kan jo bare oversætte til dansk, mens man læser højt!

Fik jeg for resten fortalt, at al overskud fra bogen går til “The Trevor Project” som er en støtteorganisation for unge LGBT og ”AIDS United”? Kan det blive meget bedre? Det tror jeg ikke!

Jeg var fuldstændig blæst bagover da jeg så programmet, og derfor købte jeg den lige på stedet! Jeg har købt bogen over saxo.com.

Hvis I er interesserede i at se indslaget om bogen i Last Week Tonight, hvor der også vises en lille animeret del af bogens historie, så er linket her: https://www.youtube.com/watch?v=NsiTCFA_E54

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *