Intet mindre end et jule-redathon

Jeg lagde for et par dage siden et billede op på min Instagram profil og fortalte, at jeg var blevet en del af team rensdyr uden videre forklaring! Nu får i forklaringen.

The Holiday Adventureathon er et såkaldt readathon, hvor man samme med en masse andre bogelskere vælger et antal bøger, som man skal nå at læse, før målstregen den 24. december 2017.

Konceptet er sat i søen af australske bogblogger Novel Thoughts, som lavede noget lignende til Halloween også.

Dette jule adventureathon fungerer som følgende:

Novel Thoughts har lavet et kort, hvor man ud fra forskellige læseudfordringer vælger en vej op til et af de fire mål: julealfen, rensdyret, snemanden og pingvinen.

Den figur man ender op ved er også det hold, man er en del af. Man skal derfor vælge en vej gennem kortet ved readathonets start den 13. december 2017.

På kortet kan du se, at der er forskellige vejskilte, som indeholder de læseudfordringer, man skal igennem for at komme i mål i toppen.

Men vejskiltene fortæller jo ikke noget om udfordringerne? Der står jo bare Presents og Wonder og sådan noget? Men det er fordi man skal kigge i tabellen nedenfor:

Jeg har valgt hold rensdyr, fordi jeg gerne ville slutte af med at læse en klassiker. Her kan du se min personlige rute og hvilke bøger jeg har valgt at skulle læse til de forskellige udfordringer.

Min læserute:

Presents: Read a book that you got as a gift

Jeg har til den første udfordring valgt at læse ”Historie om et ægteskab” af Geir Gulliksen færdig. Jeg fik romanen af min mor i gave under årets BogForum 2017, hvor vi så oplægget af Geir Gulliksen. Det har jeg mest gjort fordi jeg er i gang og er helt vild med den, så den bliver jeg nød til at læse færdig først.

Santa: Read a book with red on the cover

Til den anden udfordring har jeg valgt “Julen er hjerternes fest” af Lise Nørgaard. Jeg synes den var intet mindre end oplagt, fordi den er bragende jule-rød!

Wonder: Read a book based on a holiday

Jeg har valgt at “Julen er hjerternes fest” også skal være den tredje udfordring. Og hvis du undre dig om hvorfor dog det, så kig på forsiden! Den emmer af jul!

Cookies: Read a book while eating a festive food

Til den fjerde udfordring skulle jeg vælge en bog, som jeg ville spise lækre julegotter til og her har jeg valgt ”Den usynlige Ivan Isaenko” af Scott Stambach.

Naughty: Read a book that was a cover buy

Til den femte udfordring skulle jeg vælge en bog, som jeg har købt uden at kende den i forvejen, men ved kun at læse bagsideteksten. Her passer “Den usynlige Ivan Isaenko” af Scott Stambach også rigtig godt, og derfor bruger jeg den til to udfordringer.

Jolly: Read a book with the word “Holiday” in the title

Til den sjette udfordring skulle jeg finde en bog med ordet “holiday” i titlen, og det var virkelig en udfordring. Jeg faldt over “The Hygge Holiday” af Rosie Blake, som ikke er oversat til dansk endnu, men den lød simpelthen så god – og derfor blev det denne.

Reindeer: Read a classic book

Til den syvende og sidste udfordring har jeg valgt at læse ”Dræb ikke en sangfugl” af Harper Lee. Det er en klassiker, som jeg aldrig har læst, men som har stået på min bogreol og lyst mig lige ind i øjnene i lang tid – og nu har jeg muligheden for at springe over den!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *