Kvindernes internationale kampdag 2020

Glædelig kampdag! I dag sætter hele verden fokus på os kvinder og på ligestilling mellem køn. Litteraturen bugner med kvindelige rollemodeller, om det så er karaktererne eller forfatterne selv.  Derfor har jeg i dagens anledning valgt at sætte fokus på kvinder i litteraturen og kommer her med nogle anbefalinger til god litteratur med kvinder i fokus.

Den nye

“Hvor flodkrebsene synger” af Delia Owens

”Hvor flodkrebsene synger” er en fortælling om Kya, som alle kalder ”marskpigen”. Hun bliver som lille pige forladt af sin familie og må alt for tidligt i livet lære at klare sig selv. Heldigvis er Kya en stærk pige, som omstændighederne taget i betragtning formår at få noget godt ud af livet.

”Hvor flodkrebsene synger” er ud over at have en stærk kvindelig hovedperson også en litterær sensation, som igennem et år har ligget nr. 1 på New York Time’s bestsellerliste. Det er en roman med det smukkeste sprog og beskrivelse af naturen omkring os.

Jeg er i gang med min anmeldelse, som I godt kan glæde jer til!

”Hvor flodkrebsene syner” udkom på dansk på Forlaget Gyldendal den 127. september 2019. Jeg har modtaget romanen som anmeldelseseksemplar fra forlaget.

Digtsamlingen

“mælk og honning” af Rupi Kaur

Instagramfænomenet Rupi Kaur udkom i 2014 (2018 på dansk) med digtsamlingen ”mælk og honning”. Et stærkt lyrisk værk om kærlighed, sorg og genopbyggelse. Det var en digtsamling, som virkelig ramte mig og derfor får derfor en anbefaling på denne kampdag.

I kan læse hele min anmeldelse her.

”mælk og honning” har jeg modtaget som anmeldereksemplar af Lindhardt & Ringhof.

Til både store og små

“Pippi Langstrømpe” af Astrid Lindgren

Findes der nogen sejere pige end Pippi? Det har jeg meget svært ved at tro. Pippi har været med mig hele min barndom, og hun vil altid have en særlig plads i mit hjerte. Hun er både stærk, selvstændig og lidt mærkelig, men helt igennem fantastisk. Hun bor alene i Villa Villekulla med sin hest, sin abe og sin taske fuld af guldmønter. Og så er hun verdens stærkeste pige!

Astrid Lindgren skrev historien om Pippi til sin datter i 10-års fødselsdagsgave. I år har Pippi selv 75-års fødselsdag, men inspirerer stadig piger verden over til at være sig selv. Derfor fortjener Pippi at blive fremhævet i dag.

Forlaget Gyldendal udgiver en speciel 75-års fødselsdagsudgave i år, som er med de gamle tegninger. Den ser helt fantastisk ud.

Værker jeg selv har til gode

Jeg har desværre alt for mange gode, feministiske værker til gode. Her er et par, som står hjemme på reolen og bare venter på, at jeg kaster mig over dem:

  • ”Fri os fra kærligheden” af Suzanne Brøgger
  • ”Bølgerne” af Virginia Woolf
  • ”Orlando” af Virginia Woolf
  • ”Tjenerindens fortælling” af Margaret Atwood

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *