Månedsoverblik: August

Jeg har modtaget flere bøger som anmeldereksemplarer og fået billetter som blogger-billetter. Derfor skal det mærkes som reklame.

Det er lidt tid siden, at jeg sidst har lavet månedsoverblik. Men jeg synes de er ret hyggelige at se tilbage på de læseoplevelser, måneden har givet mig. Så derfor er de hermed genindført!

August har været en måned fyldt med arbejde, men også med plads til litteraturen:

Siden sidst har jeg startet en podcast ”Bøger på Recept” med min veninde Nadia, som ligesom mig er læge og tosset med bøger. Podcasten er en virtuel læseklub, hvor vi hver måned læser en ny bog, som vi skiftes til at vælge. Vi har lavet en Facebook gruppe ”Bøger på Recept”, hvor man kan læse med og kommentere undervejs. Læseklubben er fantastisk og får mig til at læse noget andet, end jeg måske selv ville have valgt og det er enormt sjovt og givende.

I august læste vi ”Tabita” af Iben Mondrup, som havde sagt ja til at deltage i et interview om bogen. Afsnittet kan høres der hvor I normalt hører jeres podcasts.

Ellers har jeg læst en masse i den fritid jeg har haft ved siden af fuldtidsjob, vikarjob og forskning.

Bøger læst i august

”Tabita” af Iben Mondrup (368 sider)

En forfærdelig historie om forholdet mellem Grønland og Danmark. Om at adoptere et barn og så nægte det dets ophav. Om familierelationer og kulturelle forskelle. En helt fantastisk læseoplevelse.

”Vi er kortvarigt smukke her på jorden” af Ocean Voung (288 sider)

En fortælling om at vokse op i USA og være anderledes. Skrevet som et brev fra fortælleren til sin mor. Fortælleren er homoseksuel og hans mor er fra Vietnam. Romanen er skrevet i et meget lyrisk sprog, der går lige i hjertet. Det er en bog, der tog pusten fra mig.

Antal sider læst i alt: 656 sider

Bøgernes verden

Bøger på Recept, Læseklubben

Min og min venindes podcast, som vi startede for nogle måneder siden. Her har vi en virtuel læseklub, hvor vi hver måned læser en ny bog sammen. Det ender ud i et podcast afsnit, hvor vi snakker om bogen. Fra september af kommer der også en ny type afsnit, hvor vi gennemgår den kommende måneds (udvalgte) nye udgivelser. Podcasten er et fantastisk projekt, som jeg virkelig elsker

BogForum

Så var det i august at vi fik endeligt at vide, at BogForum bliver aflyst i år. Corona har virkelig taget hårdt på kulturen.

Anmeldereksemplarer modtaget i august

”Hummerens skjold” af Caroline Albertine Minor, Forlaget Gutkind

”Agathe” af Anne Cathrine Bomann, Forlaget Brændpunkt

”Hedeselskabet” af Malte Tellerup, Lindhardt & Ringhof

”Midnatssol” af Stephanie Meyer, Forlaget Carlsen

Bøger købt i august

Ingen – for så dygtig har jeg nemlig været!

Currently reading

”Vinterbørn” af Dea Trier Mørch

”Agathe” af Anne Cathrine Bomann

Det ser jeg frem til i september

 TEATRET! Helt vildt! Jeg har simpelthen sådan savnet at opleve kunsten på scenen. Jeg har indtil videre billetter til to stykker, nemlig ”Mens vi venter på Godot” på Teatret ved Sorte Hest (obs reklame, da jeg har fået billetterne som blogger-billetter) og ”Livstidsgæsterne” på Betty Nansen (som jeg selv har købt). Og forhåbentlig skal jeg ind at se et tredje stykke også!

Det bliver fantastisk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *