Månedsoverblik: februar

Februar er simpelthen fløjet afsted. Jeg kan faktisk ikke helt forstå, at vi allerede har marts. Men det skyldes nok, at jeg (bare i februar) har haft én eksamen og afleveret mit kandidatspeciale.

Derfor har der ikke været så meget tid til de skønlitterære bøger, og det kan ses på min forholdsvis korte liste over læste bøger.

Februar startede rigtig godt ud med en tur i biografen med ”Unge Astrid”, som jeg synes var en fantastisk spændende film. Så var jeg til mit første blogger-event, hvor jeg mødte Tom Rachman og talte om hans nyeste roman ”Den italienske mester”. Det var en rigtig stor oplevelse, som jeg er i gang med at skrive et blog post om. So stay tuned!

Februar var også måneden hvor De Gyldne Laurbærblev uddelt til Leonora Christina Skov og Helle Helle blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Sidstnævnte forfatter gjorde mig opmærksom på, at min anmeldelse var citeret i oplægget for nomineringen! Og så er man da ikke til at skyde igennem!

I marts skal jeg simpelthen have læst noget mere! Også selvom der ligger to eksamener og lurer i slutningen af måneden.

Bøger læst i februar

”Giovannis værelse” af James Baldwin (230 sider)

En roman om den unge amerikaner, David, som er forlovet med Hella, men bliver forelsket i den smukke, italienske Giovanni. En kærlighedsfortælling, som man kan mærke bagefter.

”Den, der lever stille” af Leonora Christina Skov (374 sider)

Den autofiktive roman om Leonora Christina Skovs opvækst og livshistorie. Vinder af De Gyldne Laurbær2019.

Antal sider læst i alt: 604 sider

Bøgernes verden

Unge Astrid

Den nyeste film om Astrid Lindgrens unge år. Om alt det hun måtte gå igennem og alt det der ligger til grund for hendes fantastiske fortællinger. En meget rørende film, som stadig sidder hos mig.

De Gyldne Laurbær

Leonora Christina Skov vandt De Gyldne Laurbærfor ”Den, der lever stille”. Det var én af de romaner, som havde stået på min reol altfor længe. Så derfor sprang jeg over den. Og det har jeg ikke fortrudt.

Nomineringen af Helle Helle’s ”de” til Nordisk Råds Litteraturpris

Jeg har jo (som I nok ved), et specielt forhold til Helle Helle og hendes forfatterskab. Jeg anmeldte ”de”, da den udkom og var så heldig at Helle læste den og syntes det var en rammende anmeldelse. Derfor inviterede hun mig med til sit Jubilæumsarrangement som personlig gæst sidste år. Helle gjorde mig nu her opmærksom på, at min anmeldelse er citeret i nomineringsoplægget. Og så kan man som anmelder nok ikke blive mere stolt!

Blogger-event med Tom Rachman om ”Den italienske mester”

Jeg blev inviteret til blogger-event af Politikens Forlag, hvor jeg mødte Tom Rachman og fik mulighed for at stille ham nogle uddybende spørgsmål omkring romanen, som jeg næsten er færdig med. Der kommer snart en reportage fra eventet.

Anmeldereksemplarer modtaget i februar

”Den italienske mester” af Tom Rachman, Politikens Forlag

”De udødelige” af Chloë Benjamin, Politikens Forlag

”Millionæren fra Singapore” af Kevin Kwan, Politikens Forlag

”Oplyst” af Tara Westovers, Lindhardt og Ringhof

”Vinter” af Ali Smith, Forlaget Gyldendal

”Stormfulde højder” af Emely Brönte, Forlaget Gyldendal

”Pigen de sendte tilbage” af Donatella Di Pietrantonio, Politikens Forlag

Bøger købt i februar

”Odinsbarn – Ravneringene 1” af Siri Pettersen (2016)

Currently reading

”Den italienske mester” af Tom Rachman

”Odinsbarn – Ravneringene 1” af Siri Pettersen

”22.11.63” af Stephen King

”Mine unge år – Kim Larsen” af Jens Andersen

 

Altså, er jeg igen i gang med alt for mange bøger på én gang!

Det ser jeg frem til i marts

Jeg glæder mig til at få læst noget mere. Har virkelig savnet det her i februar, og jeg har en reol der er ved at flyde over med gode bøger. Så håber jeg på, at marts kunne byde på lidt anden form for litteraturformidling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *