Månedsoverblik: maj

Maj måned har været en rigtig dejlig måned. Den startede med Sort Samvittigheds nye forestilling ”I et forhold”, en fantastisk oplevelse, men desværre ikke på højde med ”Tove, Tove, Tove”, som jeg virkelig elskede (jeg lytter næsten dagligt til soundtracket på Apple Music). Den 19. havde jeg fødselsdag og blev fejret af kæresten og min familie. Det var et rigtig skønt og tiltrængt pusterum fra al det skole-halløj, jeg svømmer rundt i. Og så har jeg endelig fået læst den mængde bøger, som jeg plejer – og det er helt fantastisk.

Bøger læst i maj

”De udødelige” af Chloé Benjamin (341 sider)

Historien om fire søskende i 1969’s New York, der besøger en synsk kvinde og får deres dødsdag fortalt. Herefter følger vi dem gennem resten af deres liv. Det er en meget gribende roman, som sætter tankerne i gang.

”Kattemenneske” af Kristen Roupenian (254 sider)

En novellesamling med de mest grusomme historier, som bliver hos én i lang tid efterfølgende. En stor læseoplevelse, som gav mig lidt Black Mirror vibes. Læs hele min anmeldelse her.

”Millionæren fra Singapore” af Kevin Kwan (472 sider)

Første bog i Crazy Rich Asians trilogien, hvor den amerikansk-kinesiske Rachel skal med sin kæreste Nicholas hjem at besøge hans familie i Singapore over sommeren. Men det bliver alt andet end en hyggelig oplevelse.

”1Q84 bog 1” af Haruki Murakami (403 sider)

Første bog ud af tre i Murakamis mesterværk 1Q84. Det er det første jeg læser af Murakami, men bestemt ikke det sidste. For hold nu op, hvor var det en fantastisk læseoplevelse! Mesterligt – intet mindre!

”Roser og violer” af Gry Kappel Jensen (347 sider)

En ny, dansk YA fantasy roman hvor magi blandes med nordisk mytologi. Vi følger fire piger og deres spirerne venskab på kostskolen Rosenholm, mens farer lurer og en gammel mordgåde skal løses. Det er heldigvis kun første bog i en trilogi og jeg glæder mig meget til de næste. Læs hele min anmeldelse her.

”Små diskrete drab + Sprækken” af Jussi Adler-Olsen (150 sider)

Krimi har aldrig rigtig været mig. Jeg prøver dog ihærdigt at læse forskelligt indenfor genren! Da jeg fik denne tilsendt som en overraskelse fra forlaget, gav jeg mig derfor i kast med den. Men ja, jeg synes, at de to noveller er forudsigelige og personerne er flade. Derfor den lidt hårde bedømmelse. Men jeg giver ikke op. Jeg prøver igen.

Antal sider læst i alt: 1.967 sider

Bøgernes verden

I et forhold, Sort Samvittighed

Holdet bag “Tove, Tove, Tove” har lavet en ny forestilling på Betty Nansen baseret på tekster fra kvindelige forfattere og digtere gennem de sidste 100 år. Det var en stor oplevelse at høre tekster, man kender fra anden sammenhæng på en ny måde. Jeg må dog sige, at jeg var gladere for ”Tove, Tove, Tove”, som for mig havde mere sammenhængskraft.

Game of Thrones, HBO

Så sluttede et fænomen, som har været noget jeg har set frem til løbende igennem mange år. Jeg var dog (som mange andre) enormt skuffet over sidste sæson. Jeg synes, at de sprang over hvor gærdet var lavest næsten hver gang. Man fik indtrykket af, at special effects var vigtigere end det underliggende politiske spil og al det drama, som jeg elskede serien for. Derfor er jeg gået i gang med at læse bøgerne, som en del af mit sommerferieprojekt.

Morten Pape skriver på en ny roman

På Instagram kunne man i maj læse, at Morten Pape skriver på endnu en roman. Og det er en fantastisk nyhed! Jeg kan slet ikke vente.

Filmatisering af Små Påsatte Brande

Reese Witherspoon proklamerede i maj på Instagram, at Celeste Ng’s roman “Små påsatte brande” er i gang med at blive filmatiseret. Jeg må få læst romanen i sommerferien!

Filmatisering af Det Gyldne Kompas, HBO

Ja, denne nyhed ved jeg ikke, hvad jeg synes om. Jeg ELSKER bøgerne af Philip Pullman og jeg skam hørte/læste dem som barn/ung. Og så HADEDE jeg filmen, som kom i 2007. Så jeg frygter lidt den kommende serie. Men lad os nu se – man kan jo blive positivt overrasket!

Anmeldereksemplarer modtaget i maj

”Roser og violer” af Gry Kappel Jensen, Turbine

”Mine fædres spøgelse klatrer i regnen” af Patricio Pron, Forlaget KLIM

Bøger købt i maj

”Max, Micha & Tet-Offensiven” af Johan Harstad

”Der Der” af Tommy Orange

Currently reading

”Et rigtigt liv” af Katrine Marie Guldager

”Dukkeværkstedet” af Elizabeth Macneal

”1Q84 bog 2” af Haruki Murakami

”De forsvundne roser” af Martha Hall Kelly

”Oplyst” af Tara Westovers

”Kampen om tronen” af Georg R. R. Martin

Det ser jeg frem til i juni

Jeg ser aller-, aller-, allermest frem til at få sommerferie! Det her semester har været intet mindre end vanvittigt. Jeg er så stresset, at jeg knap kan koncentrere mig om at føre en samtale. Jeg har aldrig prøvet noget lignende før! Min sidste eksamen på universitetet er (heldigvis) den 12. juni og derefter er jeg færdiguddannet læge. Det er vildt surrealistisk, fordi der ligger så mange år bag. Og så skal der bare læses romaner ude i solen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *