Månedsoverblik: april

Jeg gjorde alvor af mine trusler i månedsoverblik for marts og læste noget mere i april! Det har været intet mindre end fantastisk at få prioriteret læsningen lidt mere igen.

Det er virkelig noget jeg har kunnet mærke. Godt at jeg kun har to eksamener tilbage!

Ud over flere læste sider har jeg også været i teatret i april og fået dulmet min Tove-feber lidt med ”Toves værelse”. Og så er sommerferiens største begivenhed blevet købt!

Nu skal I bare høre:

Bøger læst i april

”Sommerfugledalen – et requiem” af Inger Christensen (35 sider)

Inger Christensens berømte sonetkreds, som var en helt fantastisk oplevelse. Jeg læste den først selv og derefter fandt jeg en video på Youtube, hvor Inger selv læser den op. Et mesterværk, intet mindre.

”Toves værelse” af Jakob Weis (99 sider)

Manuskriptet til teaterstykket af samme navn, som jeg var inde at se på Folketeatret. Jeg købte og læste det mest for at få oplevelsen igen i mit eget tempo samt muligheden for at genlæse og nærstudere replikkerne. Det har jeg aldrig prøvet før, men det er helt sikkert ikke sidste gang.

”De udødelige” af Chloe Benjamin (380 sider)

En roman om hvordan fire søskende fra New York vælger at leve deres liv, da de af en spåkone får at vide, hvilken dag de skal dø. Det er en rørende og spændende fortælling, hvis styrke er dens persongalleri.

Antal sider læst i alt: 514 sider

Bøgernes verden

Toves værelse, Folketeatret

Jeg var så heldig at blive inviteret ind at se genopsætningen af ”Toves værelse” af Folketeatret. Stykket handler om Tove Ditlevsens ægteskab med Victor Andreasen, chefredaktør på Ekstra Bladet. Deres forhold var turbulent og bølgerne gik højt både i virkeligheden og på scenen.

Stykket var en stor oplevelse, men der manglede efter min smag lidt flere referencer til hendes forfatterskab (man er vel ikke bogblogger for ingenting).

Billetterne var givet til mig af Folketeatret.

 

I et forhold, Sort Samvittighed

Jeg skulle have været inde at se stykket i april, men grundet akut sygdom i truppen blev stykket aflyst. Derfor må I vente til månedsoverblikket maj med at høre nærmere.

 

Harry Potter and the Cursed Child, New York

Wuhuuuu! Til sommer skal min kæreste og jeg på en afslappende ferie til New York – og ja, det er vores specielle, favorit by, så vi tager tit dertil.

Denne gang bliver det bare en lille smule federe, for vi har købt billetter til teaterstykket ”Harry Potter and the Cursed Child”! Jeg kan ikke sætte ord på, hvor meget jeg glæder mig!

 

World Book Day, begivenhed

Den 23. april blev litteraturen hyldet over hele verden. Jeg skrev traditionen tro et post med tre anbefalinger til jer. Hvis du ikke allerede har læst dem, så se her.

 

Game of Thrones, HBO

Den nye og sidste sæson af GOT fik premiere i april. Jeg havde glædet mig vildt, men indtil videre er jeg lidt skuffet. Jeg synes, at niveauet for fortællingen er dalet gevaldigt efter de løb tør for bogmateriale.

Anmeldereksemplarer modtaget i april

”Den kinesiske forlovelse” af Kevin Kwan, Politikens Forlag

”Rige menneskers problemer” af Kevin Kwan, Politikens Forlag

”Hvad ingen ved” af Anne Cathrine Bomann, Forlaget Gyldendal

”Kattemenneske” af Kristen Roupenian, Forlaget Gyldendal

”Se på os nu” af Geir Gulliksen, Politikens Forlag

”Serotonin” af Michel Houellebecq, Rosinante & Co.

“Jeg ved hvorfor fuglen synger I sit bur” af Maya Angelou, Rosinante & Co.

”Dukkeværkstedet” af Elizabeth Macneal, Lindhardt & Ringhof

Bøger købt i april

”Vinterbørn” af Dea Trier Mørch, Forlaget Gyldendal

”1Q84 – bog 3” af Haruki Murakami, Forlaget KLIM

”Toves værelse” af Jakob Weis, R&W

”Samlede digte” af Tove Ditlevsen

Currently reading

”Kattemenneske” af Kristen Roupenian

”1Q84 – bog 1” af Haruki Murakami

”Samlede digte” af Tove Ditlevsen

”Millionæren fra Singapore” af Kevin Kwan

”Kampen om tronen” af Georg R. R. Martin

”22.11.63” af Stephen King

Det ser jeg frem til i maj

Jeg ser allermest frem til at få set Sort Samvittigheds ”I et forhold”, som måtte udskydes. Jeg elskede ”Tove, Tove, Tove” og glæder mig helt sindssygt til den nye forestilling.

Udover det glæder jeg mig til min eksamen er overstået den 8., så jeg kan få lidt af mit liv tilbage. For reolen bugner af bøger og jeg hungrer efter at få læst en masse – måske ude i solen?

Nå ja, og så har jeg også fødselsdag i maj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *