Min sommer-læse-liste

Sommeren er over os, og det betyder sommerlæsning! Det har altid været meget vigtigt for mig at udvælge de helt rigtige bøger til min sommerferie. Og jeg går i måneder op til og glæder mig.

Denne sommers læseliste indeholder både bøger, som jeg har glædet mig til at læse i mange år, men også helt nye anbefalinger, som jeg ikke har kunnet lade gå min næse forbi.

Her får I min sommer-læse-liste:

 

”Et lille liv” af Hanya Yanagihara

Min mor har ikke snakket om andet end ”Et lille liv”, siden hun læste den sidste år. Jeg må indrømme, at jeg har været lidt afskrækket af tykkelsen, og har derfor skubbet den lidt. Men hvilken bedre anledning til at læse en lang roman end sommerferie?

Min kæreste er lige gået i gang, og han synes den er fantastisk. Derfor har vi valgt, at det bliver denne sommers højtlæsningsbog.

På bagsiden af bogen står der:

Da fire studiekammerater sammen flytter til New York, har de ikke stort andet end et ubrydeligt venskab og deres ambitioner at holde sig til. Willem prøver at slå igennem som skuespiller, JB som billedkunstner, Malcolm kæmper sig op som ung arkitekt, mens Jude, en blændende juridisk begavelse, kæmper med noget helt andet: eftervirkningerne fra en fortid, som ingen af de tre andre kender til.

 

”Min geniale veninde” af Elena Ferrante

Efter adskillige opfordringer fra jer, mine søde følgere, er ”Min geniale veninde” kommet på sommerens læse-liste.

På bogens bagside står:

Min geniale veninde er en stor, filmisk roman om et venskab. Da historien begynder, er Elena og Lila otte år gamle. De bor i et fattigkvarter bag banegården i Napoli præget af vold og brutalitet. De to piger er fulde af liv og skiller sig ud ved deres begavelse, Lila også ved sin vildskab. Da hun fylder fjorten, begynder hun at arbejde i sin fars skomagerbutik, hvorimod Elena fortsætter i skolen og videre i gymnasiet. 

 

“Stormfulde højder” af Emily Brontë

Jeg har længe gået og haft lyst til at læse en rigtig kærlighedsroman.

Det er ikke noget, jeg rigtig har gjort mig i før, men én gang skal jo være den første! Og hvilken bedre kærlighedsroman at starte med end ”Stormfulde højder”?

Bogens bagsidetekst:

På Yorkshires dystre, øde hedelandskab bor Earnshaw-familien i fred og fordragelighed i det gamle hus, Wuthering Heights. Husets dynamik ændres dog markant, da Mr. Earnshaw en dag vender hjem med et nyt familiemedlem: den forældreløse, mørklødede og temperamentsfulde Heathcliff. Datteren Cathy føler straks et åndeligt slægtskab til drengen og børnene former et ildeset venskab, der med tiden udvikler sig til en stormfuld og altfortærende kærlighed til hinanden.

 

 “Peters kærlighed” af Mich Vraa

Jeg er faktisk allerede gået i gang ”Peters kærlighed” og jeg må sige, at jeg er lige så vild med dén som jeg var, da jeg læste ”Haabet” tidligere på året.

I august kommer ”Faith”, som er 3. og sidste bog i trilogien om Dansk Vestindien – og den glæder jeg mig virkelig til!

På bogens bagside står:

Den 14. juli 1827 tiltrådte Peter von Scholten embedet som generalguvernør på Sankt Croix i Dansk Vestindien. Præcis enogtyve år senere, den 14. juli 1848 forlod han øen i ly af mørket for at sejle til Danmark for sidste gang.

Elleve dage forinden havde han – omgivet af mange tusind bevæbnede oprørere og imod den danske konges og regeringens ønske – endelig sagt de ord der gjorde en ende på slaveriet i Dansk Vestindien: Now you are free!

 

 ”Jorden rundt på firs dage” af Jules Verne

Ligesom jeg har haft lyst til en kærlighedsfortælling, har jeg også hungret efter et godt eventyr. Jeg har i mange år kredset om Jules Verne, og da jeg faldt over dette smukke eksemplar af ”Jorden rundt på firs dage” vidste jeg, at dén måtte jeg bare læse.

Jeg kan huske, at jeg som barn så ”Jorden rundt på firs dage” som tegnefilm hver gang jeg var hjemme hos min farmor og farfar – og jeg kan ikke vente med at gå i gang med bogen!

Bogens bagsidetekst:

”En ægte englænder spøger ikke, når han taler om så alvorlige emner som et væddemål.” Phileas Fogg og hans tjener Passepartout rejser jorden rundt med dampbåd, tog, sejlskib, slæde og sågar elefant i det, der fuldt berettiget er Jules Vernes mest populære bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *