Min sommerlæsning 2018 – en status

Da sommeren gik i gang postede jeg min forventede sommer-læseliste (se mit post her).

Nu er sommeren officielt slut, september er startet og det er tid til at gøre status og se, om jeg fik læst det jeg havde sat mig for.

Min sommer blev dog lidt anderledes end forventet – for der kom lige pludselig rigtig mange anmeldelseseksemplarer ind ad døren herhjemme på Amager.

Det har ændret min liste lidt. Herunder kan I læse, hvilke bøger jeg fik læst her i sommers og hvad jeg syntes om dem.

 

“Peters kærlighed” af Mich Vraa 

Sommerens første bog blev ”Peters kærlighed”, anden bog i Mich Vraas triologi om Dansk Vestindien. Romanen er den selvstændige efterfølger til ”Haabet”, som udkom i 2016 (læs min anmeldelse af ”Haabet” her).

”Peters kærlighed” handler om Peter von Scholten, som var generalguvernør på Dansk Vestindien, og om et skælsættende øjeblik i øernes historie – slavernes frigivelse.

Jeg var ikke lige så vild med ”Peters kærlighed” som jeg var med ”Haabet”, og i min anmeldelse skrev jeg:

”Men selvom ”Peters kærlighed” er en rigtig god bog, så fangede den mig ikke på samme måde som ”Haabet” gjorde. Det virker som om, at ”Peters kærlighed” er mere tung at læse, måske fordi de politiske og økonomiske forhold fylder mere end bl.a. kærlighedsdramaet mellem Peter, hans kone og hans kæreste.”

Du kan læse hele min anmeldelse af ”Peters kærlighed” her.

Romanen udkom i 2017 på forlaget Lindhardt og Ringhof. Denne bog har jeg fået i gave af min kæreste.

 

”Jorden rundt på firs dage” af Jules Verne 

Sommerens anden bog blev en klassiker, ”Jorden rundt på firs dage”, en del af klassikerserien fra forlaget Carlsen illustreret af Robert Ingpen.

Romanen handler om en engelsk rigmand, Phileas Fogg, som indgår et væddemål om, at han kan nå jorden rundt på 80 dage. Der væddes 20.000 pund og Mr. Fogg tager afsted med sin franske tjener, Passepartout.

Jeg var ikke helt pjattet med romanen, ikke fordi at den ikke var god, men fordi den til tider var ret langtrukken. I min anmeldelse skrev jeg følgende:

”Romanen er til tider uhyre spændende og svær at lægge fra sig. Slutningen er intet mindre end genial. Dog er den uforkortede version af og til lidt langtrukken. Der er mange beskrivelser af rejseruter, længde- og breddegrader, klokkeslæt og andre mere praktiske ting.”

Du kan læse hele min anmeldelse af ”Jorden rundt på firs dage” her. 

Romanen er en gave fra mig til mig!

 

”Guds bedste børn” af Morten Pape 

Så kom den første bog, som ændrede mine forventede sommer-læse-plan. Den 23. august udkom nemlig ”Guds bedste børn”, som er Morten Papes svære to’er. Jeg var så heldig at få den som anmeldelseseksemplar og slugte den da også på 5 dage.

Romanen er inspireret af en virkelig hændelse, hvor tre drenge brutalt overfaldt og dræbte en 15-årig dreng uden anden grund end at han var af anden etnisk herkomst end dansk.

Jeg var blæst helt tilbage i stolen, da jeg havde læst ”Guds bedste børn” færdig, og jeg skrev sådan her i anmeldelsen:

”Morten Pape sætter med ”Guds bedste børn” igen ting som ulighed, fattigdom, omsorgssvigt, had og fremmedfjendskhed på dagsordenen, men uden at det bliver insisterende.”

Du kan læse hele min anmeldelse her.

Romanen er et anmeldelseseksemplar fra Politikens Forlag.

 

”Faith” af Mich Vraa 

Den tredje og sidste bog i Mich Vraas triologi om Dansk Vestindien, ”Faith”, modtog jeg (pga. PostNord) først på udgivelsesdagen, hvilket jeg var ret ked af, for jeg ville gerne have nået at læse den, så min anmeldelse var klar til jer på udgivelsesdagen! Men sådan gik det ikke, desværre.

Jeg blev færdig med ”Faith” den 31. august og arbejder lige nu på min anmeldelse. Men jeg kan da godt løfte sløret for, hvad jeg tænker om romanen.

”Faith” handler om den unge kvinde, Faith, som er fotograf på Sankt Thomas. Romanen binder en flot sløjfe på personerne i de to forgående bøger, og mange spørgsmål bliver besvaret.

Men udover at være et samlende led, så er romanen død spændende og historien fangede mig stort set lige så meget som ”Haabet” gjorde!

Romanen er et anmeldelseseksemplar af forlaget Lindhardt og Ringhof.

 

Og så den bog, som jeg er gået i gang med, men ikke er blevet færdig med endnu…

 

”Et lille liv” af Hanya Yanagihara

Jeg gik i gang med ”Et lille liv” i juli, men den er simpelthen møg hamrende hård at læse. Derfor har jeg været nød til at læse andet ved siden af.

Jeg er ca. halvvejs i romanen – og derfor tæller den ikke helt med i min sommerlæsning – men I skulle ikke snydes for en lille update!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *