Mit BogForum 2019

Endnu engang er BogForum kommet og gået, og ligesom alle andre år gik weekenden enormt stærkt. Jeg var, som jeg havde forventet, ret mærket af at være startet på arbejde (læs her enormt træt). Men jeg havde stadig nogle fantastiske dage, som jeg gerne vil fortælle jer lidt om.

 

BogForum 2019 startede for mig lørdag morgen – jeg kunne nemlig ikke få fri fredag.

Jeg fik et chok, da vi ankom, for hold nu op, hvor var der mange mennesker! I år skulle vi bruge en anden indgang, hvilket gjorde, at folk stod i kø udenfor. Jeg havde heldigvis presseadgang (for første gang nogensinde)!

Efter at være kommet ind i varmen gik turen til Bogcaféen og dagens første oplæg. Nemlig en samtale mellem Naja Marie Aidt, Kristiane Hauer og Klaus Rothstein om sorg og kunst. Det var en meget rørende og intim samtale, som jeg var glad for, at jeg oplevede.

Lørdagens næste oplæg var hos Lindhardt og Ringhof, hvor Kim Leine, Siri Ranva Hjelm Jacobsen og (den søde) Gyrith Ravn snakkede om Margaret Atwoods forfatterskab i forbindelse med hendes 80-års fødselsdag. Det var spændende at høre specielt om ”Tjenerindens fortælling” og den nye efterfølger ”Gileads døtre”. Jeg vidste for eksempel ikke, at alle de forfærdelige ting, der foregår i ”Tjenerindens fortælling” er sket i virkeligheden igennem verdenshistorien. Margaret Atwood har nemlig fortalt i et interview, at hun blev nød til at bruge virkelige hændelser, for hun ville ikke have siddende på sig, at hun kunne finde på noget så skrækkeligt. Det synes jeg er helt fantastisk sagt!

På Lindhardt og Ringhof blev jeg hængende efter samtalen om Margaret Atwood og så Knud Romer, som bare talte frit fra leveren. Det var både interessant og morsomt, som det er karakteristisk for Knud Romer.

Efter gik jeg over til Gyldendal for at se Dy Plambeck og Olga Ravn tale om Tove Ditlevsen og hendes forfatterskab. Jeg elsker jo, som I ved, Tove Ditlevsen, så det var en kæmpe fornøjelse!

Til slut gik min mor og jeg rundt og kiggede på stande og købte lidt bøger inden vi gik over på Bella Sky, hvor vi traditionen tro havde en overnatning med middag og hygge.

 

Søndag startede tidligt med et interview af Sara Maria Glanowski og hendes ”Skyggebokser” hos Gyldendal.

Herefter gik Thure Lindhardt på scenen sammen med Rune Skyum-Nielsen, som skulle snakke om deres nye bog. Det er ikke en helt klassisk biografi, men mere en samtalebog om kunst og kultur. Det var utrolig spændende og inspirerende – specielt for min mor, som elsker Thure Lindhardt. Derfor var hun ikke til at skyde igennem, da han efter interviewet signerede hendes eksemplar.

Der blev selvfølgelig også tid til at gå rundt og kigge på stande og købte lidt flere bøger søndag.

Efter lidt hygge gik turen til Lyttesalonen, hvor Lars Thiesgaard fortalte om at indlæse Haruki Murakamis bøger som lydbøger – og så læste han selvfølgelig også lidt op. Det var sjovt at høre, hvilke overvejelser indlæseren gør sig og hvor stort et arbejde det er at indlæse en lydbog.

Mit BogForum 2019 sluttede med en samtale om poesi mellem Søren Ulrik Thomsen, Morten Chemnitz og Simon Fruelund hos Gyldendal.  

 

Alt i alt var BogForum 2019 igen i år en dejlig oplevelse, selvom jeg for tiden er lidt udkørt. Dog var selve programmet ikke mindblowing, som det har været andre år. Derfor glæder jeg mig endnu mere til næste år, hvor jeg håber på at have lidt mere overskud og at programmet er lidt vildere.

 

Så tak for i år BogForum, jeg glæder mig til 2020!

 

Hvis I er nysgerrige efter at vide, hvilke bøger jeg fik med mig hjem i år, så kommer her en liste:

”2” af Yahya Hassan, Gyldendal

”Carlos du som er borgmester” af Fernando Vallejo, Aurora Boreal

”Det unævnelige” af Piedad Bonnett, Aurora Boreal

”Til døden os skiller – et porttræt af Tove Ditlevsen” af Jens Andersen, Gyldendal

”Call me by your name” af André Aciman, Rosinante

“Jeg ville være enke og jeg ville være digter” af Tove Ditlevsen, Gyldendal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *