Anmeldelse: “Papmaché-reglen” af Hella Joof

Titel: Papmaché-reglen og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling, Forfatter: Hella Joof, Udgivelsesår: 2016, Sidetal: 202, Forlag: Gyldendal 

”Papmaché-reglen” er en bog om livet. En bog med 25 regler, som er rigtig gode at leve efter, altså hvis man spørger Hella Joof. Indlejret i de enkelte regler ligger anekdoter, tegninger, sange, madopskrifter og indblik i Hella Joofs barndom, skilsmisse og liv.

Bogen er skrevet i en form, som hvis Hella bare sad ved siden af dig og talte. Sproget er både levende og sjovt – og jeg brød da også spontant ud i latter en enkelt gang eller to under læsningen. Det var også noget, som jeg havde brug for. For jeg læste faktisk det meste af bogen, mens jeg sad i et kedeligt venteværelse på Hvidovre Hospital. Jeg sad bekymret og ventede på min kæreste, som blev opereret for en sprunget akillessene. Og hvad er så bedre end at læse en bog om at tage tingene med ro og ikke se så sort på livet? Ikke rigtig noget tror jeg! Det kan jeg faktisk godt anbefale! Hvis nogle af jer ikke har læst ”Papmaché-reglen” endnu eller hvis I har (man kan altid genlæse den), så læs den, når I er i en øv situation. Den holder virkelig humøret højt!

Hvis jeg skal udvælge et par yndlingsregler (selvom det er lidt svært at begrænse sig), så må det være:

Glimmer-reglensom handler om, at vi skal huske de gode ting i vores liv – ligegyldig størrelsen af dem. Alt det der gør en glad skal have glimmer på og så sættes op på kaminhylden og skabe lys i vores sind.

Parkerings-reglensom handler om, at der altid er en parkeringsplads, hvis man bare tror på det og siger det til sig selv. Den har jeg personligt brugt meget, da vi hjemme hos os lige har købt vores første bil og bor i København! Og den virker!

Bomulds-reglensom i bund og grund handler om, at når man er i et forhold, så vil der være små, dumme ting, der går én på. Men lad være med at blive sur over dumme, ligegyldige ting, som at han smider det våde håndklæde på gulvet i stedet for at hænge det op, når han har været i bad. Håndklædet er lavet af bomuld, som kommer fra en blomst. Håndklædet er vådt. Derfor siger reglen, at han har givet dig blomster i vand. Og hvem vil ikke gerne have blomster sat i vand?

”Papmaché-reglen” er en rigtig sød, sjov og tankevækkende bog. Det er blandingen af livsregler og de biografiske islæt, der gør at jeg nød den. Og jeg må sige, selvom det lyder lidt kliché-agtigt, at jeg faktisk er begyndt at tænke mere over tingene i min hverdag – eller jeg prøver i hvert fald. Og det er bedre end ingenting! Så læs den. Den vil både få dig til at le og tænke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *